Davranış Biçimleri,Duygular & Bunlardan Kaynaklanabilecek Çatışmalar

Tarafların Algılama Farklılıkları

Kadın ve erkekler,birlikte yaşadıkları çevreyi farklı pencerelerden görürler.

Erkek doğrudan sonuca varmak ister,statü ve güç arayışı içindedir.Kadının sosyal bilinci isese, iletişim, işbirliği, ahenk, sevgi,birlikte olmak ve insanların birbirleriyle ilişkilerinin yönü üzerine kilitlenmiştir.Zıt görüşleri olmasına karşın,birlikte bir hayatı paylaşmak isteyebilmeleri gerçek bir mucizenin eseridir.

Modern Erkek & Kadın Hangi Vasıflara Sahip Olmak İster ?


Erkekler 

Gözünü Daldan Budaktan Esirgemek

Rekabete Açıklık

Hükmedici Olmak

Güçlü Olmak

Kararlı Olmak

Hayranlık Uyandırmak

Pratik Olmak
Kadınlar

Çekicilik

Sevecenlik

İyilik Yapmak

Duyarlılık

Candan Olmak

Arkadaş Canlısı Olmak

Cömertlik
Sorun Yaşayan Bir Kadın Neden Konuşma 
Gereksinimi Duyar ?

Stres ve baskı altın da kalan erkekte çevresel algı ve mantık gücü harekete geçer.Kadında ise iletişim bölümü harekete geçer,kadın konuşmaya başlar ve bazen hiç durmak bilmez! Birkaç kadın bir araya gelerek müşterek problemler hakkında ve çok detaylı olarak konuşur,konuşurlar.Sohbet bitince tekrar başa dönüp aynı konuları konuşurlar.Sorular ne zamana ait olursa olsun bu fark etmez.Sonu gelmeyen sohbetlerin amacı,çözüm bulmak değildir.Stres ve baskıyı üstlerinden atma yoludur kadınların.


Bir erkek çin sorunları hakkında konuşa bir kadını sabırla dinlemek üstesinden gelmekte bayağı zorlanacağı bir iştir.Kadın bir çözüm bulunmasını bekler.Erkek konuşmayı dinlemekle yetinmeyip birde ona çözüm bulmakla hükümlü görür kendini.Oysaki yapması gereken dinlemek ve arada dinlediğini belirtmek için küçük cümleler kurmaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder