Beden Dilinin Enstrümanlar Eller



Bedenimizin en hareketli uzuvları olan ellerimiz iletişimde de en büyük yardımcılarımız oluyor. Kollarımızı,ellerimizi ve parmaklarımızı kenetlemek iletişimde yanlış sinyaller veriyor. Aşırı hareketli el hareketlerinin de radyodan çıkan yüksek sesler gibi olduğunu belirten İlhan Doğan,"Hiç hareket ettirilmeyen eller ise sesi kısık radyo gibi dinleyicinin dikkatinin kaybolmasına neden olur.Tıpkı radyoyu ayarlar gibi ellerimizin tonunu de ayarlamalıyız.

Mimikler 

Mimikler beden dilinin bir parçası gibi görülse de aslında başlı başına farklı bir alan...Ruh halimizi tıpkı bir film şeriti gibi yansıtıyor.Konuşmalarımızın etkileyici ve inandırıcı olmasında mimiklerin büyük rolü bulunuyor.Çok önemli olmayan bir konuda aşırı mimik kullanmak ya da tam tersi çok önemli bir konuda hafif mimikler kullanmak iletişimi önemsemediğimize işaret oluyor.Aşırı inişli çıkışlı mimikler ise güvensizlik doğuruyor.İlhan Doğan,mimiklerimizi tanıtmak için kendimizi aynada,video kayıtlarında,fotoğraflarda gözlemlememizi öneriyor.

Ses Tonu

"Ne uyutacak kadar alçak,ne kulak tırmalayacak kadar yüksek ses"diyen İlhan Doğan,ilişkilerde yüksek,heyecanlı,hırslı,asabi ses tonlarından kaçınılmasını öneriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder